Om oss

SMH Lighting leverer LED belysning av god kvalitet til det norske markedet. I vårt vareutvalg vil du bare finne LED armaturer og vi bestrever oss med å tilby våre kunder et rikt vareutvalg med moderne lys produkter.

Vi vet at belysning er et interesse området som mange er opptatt av. Vi er behjelpelig med finne løsninger til dine prosjekter ved å tilby riktig produkt til riktig bruksområdet.

LED (Light Emitting Diode) er en elektronisk komponent som gir fra seg lys når den tilføres elektrisk strøm. Disse lys diodene har lenge vært brukt som indikator lamper på husholdnings maskiner i hjemmet og til styre systemer i industrien. I de senere årene har det blitt mer og mer populært å benytte LED teknologi til belysning på grunn av sine gode lys egenskaper. 

Fordelene med LED belysning fremfor tradisjonelle hallogen pærer er mange og LED vil med tiden bli det foretrukne alternativet som lyskilde til privat bruk og i bedrifter. Nedenfor følger de viktigste fordelene med LED belysning:

  • Høy energi effektivitet: bruker 50-90% mindre strøm i forhold til tradisjonelle lyskilder. For en privat husholdning kan en investering i LED belysning tjenes inn på besparelser i strøm regningen i løpet av et år.

  • Lang levetid: et LED lys har en levetid på opptil 30 000 - 50 000 timer. Beregner man et daglig forbruk på 9 timer kan en LED pære vare opptil 9-15 år! Ved å velge LED i blant annet næringsbygg med stor takhøyde kan man spare seg utgifter til leie av lift der tradisjonelle lysstoffrør ofte må skiftes.

  • Robust mot støt og rystelser. Et kjent problem er lys pærer som slukner når dører smeller igjen, LED lys er mer hardføre og tåler slike påkjenninger i bedre grad.

  • Ingen UV eller IR stråling.

  • Lav varme utvikling som gjør lampen barne vennlig og sikker mot omgivelsene. Et godt valg i forhold til brann sikkerhet og man unngår svimerker i takpannel.

  • Kan monteres i konvensjonelle armaturer: De fleste LED pærer vi selger har tradisjonelle sokler som gjør det enkelt å montere i vanlige lys armaturer.

  • Et miljøvennlig produkt: LED pæren er resirkulerbar og inneholder ikke skadelige materialer som for eksempel kvikksølv som er vanlig i mange spare pærer.

I september 2012 startet produksjons og import forbudet av glødetråd pærer til Norge og EU. Dette er en del av en prosess for å fase ut glødepærer til fordel for mer energi effektive lyspærer. LED lys er per i dag det beste alternativet på markedet, og blir i større og større grad tatt i bruk av elektro montører i Norge. SMH Lighting vil ta del i denne utviklingen og levere kvalitets LED produkter til norske forbrukere.

  På vegne av oss her i SMH Lighting

  Svein M. Herfindal